Skal du fra den ene ende af landet til den anden, så er det med bil, bus eller tog. Det tager nogle timer, men du kommer frem og eventuelt også tilbage i løbet af en dag. I tidligere tider var en tur på tværs af landet dog noget mere langsommeligt. Det kunne foregå til fods, til hest eller med en vogn. Der var derfor brug for at kunne hvile, spise og sove mange steder undervejs, og det er her kroerne kommer ind i billedet. De skød op ved landets veje, ved byerne og ved færgelejer i hele landet.

Tidligere var det klostre og kirker, der tog sig af vejfarende, men dette ændrede sig op gennem middelalderen, og kroer er kendt i Danmark siden 1198, da den første kro blev opført. Det var reelt misbrug og hærværk, der førte til, at det blev indført kroer rundt omkring. Og en virksomhed blomstrede dermed op.

Stadig et åndehul

I dag er baren i en anden situation. Det er fortsat et stort socialt rum, hvor mange mødes, men det er af en anden årsag, for transporten er blevet så meget hurtigere, og bilen er jo næsten allemandseje. De tider, da du kørte fra kro til kro, er en saga blot.

I dag er krostuen ofte et sted, hvor man i lokalmiljøet mødes og ser en god fodboldkamp, og det er der, hvor man får stemning og hygge med ligesindede. De fleste af os kunne godt forestille os, hvor sjovt det ville være at se en landskamp i en fyldt krostue med skummende øl og en masse mennesker, som er i højt humør, og som er der lige som dig for at have det sjovt, for det er nemlig det, som krostuerne bruges til i dag: Fællesskab på en ny måde.

Når I er flere som er på kroen, så er der også nogen, som du kan dele den taxa med, som måske skal køre jer hjem, for der er jo ingen, der tager bilen, når man har været ude og få et par øl, og det er billigere for alle, hvis der er nogen at dele med.

Når du nu sidder i krostuen, så er der jo mange andre ting, som du kan komme med ind over, og de fleste kan godt lide at spille på de forskellige kampe, de ser på de skærme, der er på mange barer.

At der bliver spillet og væddet i krostuen er næppe noget nyt. Tidligere gik det bare for sig med kort og terninger, hvor spillet i dag er rykket ind på mobiltelefonen, og det er nu muligt at spille på næsten alt, inklusiv sportsgrene, som finder sted mange tusind kilometer væk. Det kan være hos Unibet Sport, et af de steder på nettet, hvor der klart er flest muligheder for at vædde, og hvor mulighederne for at få en stor og god gevinst med hjem til at forsøde hverdagen med altid er til stede. Det er jo dig, som ved mest om de hold, du holder med, så hvem skulle være nærmere end dig til at tage en god gevinst.